perjantai 30. elokuuta 2013

yön uhka karkoitettu on jo pois

Voi mitä kaikkea jo ikävöinkin täälä kaukana ollessani. En ymmärtänyt miten tärkeäitä minulle ovat pienet päivittäiset asiat, kuten ruisleipä ja hyvän makuinen kraana vesi. Näitä kahta enemmän ikävöin kuitenkin Suomen kieltä.
    Päivittäin suomea tulee puhuttua Skypen välityksellä tai sitten juttelen kavereiden kanssa Facebookissa, mutta voi kuinka kivaa olisi puhua jonkun kanssa kasvokkain suomea. Toistaiseksi suurin osa tästä kielen ikävöinnistä johtunee siitä, että joudun ajattelemaan vielä melko paljon miten muodostan tietynlaiset lauseet ja ''Mikä se sana olikaan?'' -kysymys pyörii jatkuvasti mielessäni. Mutta voi kuinka ihanaa olisikaan keskustella päivän polttavista aiheista kahvikupin ääressä suomeksi.  Okei, täytynee tunnustaa, että olen jo pitkään ollut aika hyvä puhumaan itsekseni, ja se piirre on vain voimistunut täälä ollessani. Yhteen asiaan havahduin myös täälä tänään. Juhlapyhiin. Miten voin viettää esimerkiksi perinteistä Itsenäisyyspäivää täälä Tuntemattomine sotilaineen, piparkakkujen leivonta operaatioineen ja linnan juhlineen kun perheelle tulee Joulupukki, really?! Lohduttaudun ajatuksella että Yle Areena toimii myös täälä ja että minulla on yli kolme kuukautta aikaa sopeutua ajatukseen. Onneksi host perheeni lupasi myös soittaa minulle sinä päivän Sibeliuksen Finlandian, Suomen kunniaksi.
   Taidan olla myös ainut ihminen, joka murehtii siitä, miten outoa on jos ei tulekkaan talvella lunta, tai jos lunta on vain kymmenisen senttiä koko talvena. Tai kun on vain -5 astetta pakkasta. Haluan jo pukeutua untuvatakkiin ja karvalakkiin kera villasukkien ja lähteä pakkasaamuna reippailemaan!
    Ehkä on hieman inhottavaa kirjoittaa postaus, jossa kerron eri ikävän ja huolen kohteistani täälä Briteissä, jos en mainitse perhettä ja ystäviä. No uskon että voin, kyllä te tiedätte että ikävöin teitäkin. Heti ruisleivän jälkeen.

Tämän tekstin alkuperäin tarkoitus oli kyllä tulla kertomaan teille, että en ymmärrä miten nämä ihmiset voivat syödä joka aamu vaaleaa leipää ja hilloa. Se unohtui vain matkan varrella.


                                                      Kuvat weheartit.com//meeri

Ei kommentteja: