tiistai 27. elokuuta 2013

lights will guide you home

Huomaan, että suomalaisilla taitaa tosiaan olla aika huono maine alkoholin käytön suhteen. Toki sitä on tiedostnut, että ulkomailla tiedetään se, että suomalaiset käyttävät alkoholia aika runsaissa määrin. Mutta..? Kolme selvää tapausta tästä suomalaisten runsaasta alkoholin käytöstä on tullut esiin.1. Host family sanoi minulle ensimmäisenä, että olet kahdeksantoista, voit mennä ulos viikonloppuisin juhlimaan jos haluat. Mutta sinun pitää olla selvinpäin maanantai aamuna kun aloitat työt. Vastasin, että tottakai, se nyt on itsestään selvää. Host äitini kuitenkin jatkoi että noh, en nyt tiedä miten itsestään selvää se on kun olet suomalainen. Ja vielä perään host isä lisäsi että päivisin et saa juoda kaljaa tai muuta alkoholia, vaikka suomalaiset niin tekevätkin.2. Viikonloppuna tapasin Itävaltalaisen au pair tytön. Hänen host perheensä oli sitten Kerstinin kotiin saavuttua kysynyt millainen olen. Hänen kerrottuaan että olen suomalainen saman ikäinen tyttö ym. perhe alkoi varoittelemaan hullun lailla: muista sitten olla varovainen hänen kanssaan, suomalaiset ovat kovin vaarallisia koska he tosiaan tietävät miten juhlitaan ja juovat todella paljon alkoholia.
  Kyseisen perheen tuttavat olivat myös antaneet ohjeen olla varovainen, ja sanoivat: ''When you say wine I think finish people mean vodka.''
 


3. Bussipysäkillä ihanan herttainen vanhempi naishenkilö alkoi keskustelemaan kanssani. Kertoessani että olen täälä au pairina ja että olen Suomesta, hän vakavoitui ja sanoin: ''Juot sitten varmaan paljon, ja usein viinaa.''Onko suomalaiset oikeasti hämmentäneet noin paljon ihmisiä, että meitä jopa pitää pelätä, koska juhlimme kohtalaisen paljon ja runsailla alkoholi määrillä? Minä olen ainakin hämmentynyt.

Vauvan kuola kerroksen takia täältä ei paljon arkena heru kuvia, mutta tässä viikon reilun viikon takaiset sunnuntaikävely kuvat. Host äiti kaikesta alkoholin käyttö ennakkoluuloistaan huolimatta oli ystävällisesti ostanut minulle Oxford -oppaita, ja yhdessä on Oxfordin 50 parasta kävelyreittiä. Enää 49 jäljellä.

Olen niin hämmentynyt. Joko minua luullaan alkoholistiksi tai sitten näiden lapsien äidiksi. Hmm..//meeri

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No aikamoiselta yleistämiseltä kyllä kuulostaa :/

Mutta ihana blogi sulla ja kirjotat tosi kivasti :) Ilo lukea!

Meeri kirjoitti...

No onhan tuo aika pitkälle tottakin, mutta huvittavaa vaan että se on ensimmäinen ja ainut asia mikä ihmisille tulee mieleen suomalaisista.

Kiitos, kiva kuulla!:)

Emmi kirjoitti...

haha voi vitsi vähä outoa, mistähän noi luulot on kasvanu noin valtaviks :D tai sit me vaan ollaa rapajuoppoja..? :D

Meeri kirjoitti...

Niinpä kuule:D mutta kai me vähä juoppoja ollaan, ainaki ku vertaa porukkaan täälä!